רמפות ניידות לפריקת מכולות מציעות מענה יעיל וגמיש לכל חברה או בית עסק, העוסקים בשילוח ולוגיסטיקה. הם עוזרים לייעל את תהליך הפריקה והופכים אותו למהיר ובטוח יותר. רמפות אלו הן אביזר חיוני שמייעל את פריקת המטען שצריך להגיע ליעדו בו לעיתים יש בקרקע הבדלי גובה, וכך הוא תורם באופן משמעותי לשיפור הפעילות הלוגיסטית הכוללת של בית העסק. רמפות ניידות משמשות בתעשיות שונות לרבות תעשיית המסחר והתובלה, כגון משאיות משלוחים, טנדרים או ברציפי העמסה בנמלים, שדות תעופה או ברשתות המזון וכו'.

רמפות ניידות לפריקת מכולת

שימוש ברמפות ניידות לפריקת מצרכים משפר משמעותית את יעילות הפעילות של בית העסק ומפחית את הסיכון לפציעות במהלך הפריקה או העמסה. על ידי בחירה ברמפה מתאימה והקפדה על הנחיות הבטיחות, תוכלו ליצור חווית פריקת כל מכולה, בצורה בטוחה ואפקטיבית. בין אם אתם נהגי משאיות סחורה או מנהלי מרכול או רשת מזון – להלן  טיפים והמלצות שיספקו לכם תהליך פריקה חלק ובטוח.

  • הדרכה נכונה – על מנת לנצל את מלוא התכונות של הרמפה יש לעבור הכשרה בהתאם. ודאו מבעוד מועד שכל אדם שתפקידו להפעיל או לסייע בפריסת הרמפה הניידת יהיה בעל הכשרה מקצועית. ההכשרה צריכה לכסות את אופן השימוש וגם את האחסון בתום העבודה עם הרמפה.
  • בחרו את הרמפה המתאימה – לא כל רמפה מתאימה לכל סוג של עבודה וחשוב יהיה להתאים את מידותיה לעבודה הספציפית. יש להכיר בקיבולת המשקל שהיא מיועדת לשאת, האורך שלה והאם היא תואמת את הגובה של כלי שינוע הסחורה או את גובה רציף הטעינה.
  • בדקו את הרמפה – לפני כל שימוש, יש לוודא שהכלי נעדר מנזקים, בלאי או כל בעיה במבנה. בדקו ברגים רופפים, סדקים או כל סימן שמורה על חוסר יציבות, מה שיכול להוות סכנה בזמן השימוש.
  • קרקע יציבה – חובה למקם את הרמפה הניידת על משטח ישר כמו פלס ונקי מכל מכשול. יש להימנע מהקמת הרמפה על משטח שהוא אינו רציף או חלק מדי כדי למנוע תאונות.
  • חברו את הרמפה היטב – בעת החיבור והקמה של הרמפה הניידת יש לוודא כי היא  מחוברת לרכב התובלה או לרציף הטעינה על ידי רצועות, שרשראות או כל שיטת אבטחה שמונעת היפרדות בזמן השימוש.
  • תקשורת מיטבית בין העובדים – לרוב העבודה בעת פריקת סחורה ליעדה נעשית עם צוות של עובדים. התקשורת בין העובדים היא קריטית לאיכות הפעולה. יש ליצור שיח ברור בין הנהג של המשאית לבין האדם שתפקידו להפעיל את הרמפה הניידת. במידת הצורך עשו שימוש בסימנים מתואמים או בעזרת מכשיר קשר, כדי לבצע תיאום בטוח בזמן תהליך הפריקה.
  • היו ערים לחלוקת המשקל – בעת פריקת הסחורה או התכולה, רצוי לחלק את המשקל בצורה שווה על הרמפה על מנת לשמור על יציבות. כדאי להימנע מעומס רב על אזור מסוים שיכול לגרום להתהפכות של הרמפה.
  • פעלו בטכניקות הרמה מקצועיות – בזמן פריקה של הסחורה, יש לבצע זאת ע"י טכניקות הרמה נבונות כדי להימנע מפציעה – לכופף ברכיים, לוודא שהגב נשאר ישר, להרים את הרגליים ולא את הגב וכו'. כמו כן, אל תמהרו בזמן פריקת הסחורה, לרבות כשמדובר בפריקה של סחורה מאוד כבדה.
  • נעלו נעליים בטוחות שמגנות על הרגליים – בזמן ההתעסקות עם הרמפה חשוב שהעובדים ינעלו נעליים שמגנות עליהם מפציעה ומסייעות להם באחיזה מיטבית, לרבות כשתנאי האקלים יוצרים חלקלקות על הקרקע.
  • אחסון ראוי לרמפה – כל זמן שהרמפה אינה בשימוש, חשוב שתהייה מאוחסנת באזור שמבטיח את שלמותה. יש לאחסן את הרמפה הניידת במיקום ייעודי שמונע כל נזק ומבטיח כי תהיה כשירה, זמינה ונגישה לשימוש מידי.
  • תחזוקה שוטפת – כמו כל מכשיר או כלי שיש לתחזק מדי תקופה, כך גם את הרמפה חשוב לתחזק על ידי בדיקות שוטפות וטיפול מידי בכל בעיה שנגלית לעין.

לסיום, בטיחות הינה תמיד תימצא בראש סדר העדיפויות בעת שימוש ברמפות ניידות. על ידי יישום הטיפים והמלצות לעיל, תוכלו לממש תהליך פריקה בטיחותי, מהיר ויעיל יותר ולשמור על שגרת עבודה מהנה ופרודוקטיבית.